Skip to content
nschwerzler's profile

New Contributor

 • 

8 Messages

Friday, February 10th, 2023 7:14 AM

Connection Pro setup help

I tried following the guide for connection pro 2.

https://business.comcast.com/support/article/internet/connection-pro-overview

When I disconnected my cable wire, my network did not fail over.

I just want to confirm...

I connect the WAN port on the cell box to any of the comcast router ports. Then my local network/firewall is connected to a port on the comcast router. Is this the correct setup for failover to work?

Contributor

 • 

13 Messages

1 year ago

Hello, and thank you for reaching out here on our forums for support with your Connection Pro setup concerns. We would love to look into this further with you to ensure you have everything connected properly. Looking over the set-up steps, you would want to ensure the Comcast Gateway LAN is connected to the Connection Pro WAN first. Then, you would want to connect your other devices directly to the Connection Pro LAN ports. To confirm, is this how you're saying your current set up is? Is the device configured for Dynamic IP? 

New Contributor

 • 

8 Messages

1 year ago

I see, it has to be dynamic IP, that must be my issue.

Official Employee

 • 

15 Messages

@nschwerzler That may be it if you are not set up to use a Dynamic IP. If you do mack any changes to the MAC address or the IP settings I do recommend resetting the modem as well so our services will recognize the changes from our end!