Connectivity
Connectivity and managing Your Comcast Business network
Back to Top

Jitter and Packet Loss in Oakland, CA

baseline
New Member

Jitter and Packet Loss in Oakland, CA

We are having trouble using VOIP on our Comcast Business service.  Although our speed is more than sufficient, we have serious quality of service issues.  As shown on the graph below, our VOIP provider has determined that our connection is fine until the last 4 hops (all passing through Comcast equipment), where we have packet loss and packet jitter (erratic transmission/reception).  Who should I contact so that someone will check and fix the equipment servicing us on these last 4 hops?

 

Thank you in advance,

Todd Taylor

BASELINE Environmental

 

Jitter Capture 10-3-13.jpg

ax
Visitor

Re: Jitter and Packet Loss in Oakland, CA

Comcast Business:

The problem is with 96.120.88.41

 

That is your hardware:

Comcast IP Services, L.L.C. SFBA-CDM-15 (NET-96-120-88-0-1) 96.120.88.0 - 96.120.95.255
Comcast IP Services, L.L.C. CABLE-1 (NET-96-64-0-0-1) 96.64.0.0 - 96.124.255.255

This is what it looks like from the customer side:

64 bytes from 96.120.88.41: icmp_seq=45 ttl=254 time=10.3 ms
64 bytes from 96.120.88.41: icmp_seq=46 ttl=254 time=2008 ms
64 bytes from 96.120.88.41: icmp_seq=47 ttl=254 time=1009 ms
64 bytes from 96.120.88.41: icmp_seq=48 ttl=254 time=10.1 ms

This has been happening for over two days.  Pinging 96.120.88.42, for example, does not show the packet loss and delay, so it's definitely whatever my next hop is from my cable modem.  Please update this thread with a status.

 

Thanks!

 

ax
Visitor

Re: Jitter and Packet Loss in Oakland, CA

smokeping.png

 

 

Here's a : Smokeping from Internet

It shows 6-8% packet loss over the past days.

 

ax
Visitor

Re: Jitter and Packet Loss in Oakland, CA

Problem appears to have been resolved for me on Friday 10-11-2013.

Ping times have returned to normal.