Connectivity
Connectivity and managing Your Comcast Business network
Male IT Specialist Holds Laptop and Discusses Work with Female Server Technician. They're Standing in Data Center, Rack Server Cabinet is Open.
Highlighted
New Member

Connection consistently drops after a period of inactivity

I recently moved locations and relocated my Business Class service. I'm using the same wireless router and cables as with my old install, but the tech installed a new SMCD3G gateway (hardware v1.01 / firmware v3.1.6.54).

 

My setup:

- 1 static IP which is assigned to a wireless router (or a directly connected laptop while troubleshooting).

- Gateway has DHCP and firewall turned off, so it should be acting as a bridge.

 

What I am seeing:

- After several hours of not actively using the internet, when I attempt to use it again, it is unresponsive.

- It doesn't seem to make a difference whether I'm connected directly to the gateway with a laptop or through the wireless router.

- I can get a connection to the internet again by some combination of power cycling the gateway and unplugging/replugging the network cable to the wireless router (or laptop -- I haven't seen a difference).

- It then maintains a solid connection for hours of active use. However, as soon as I leave for a few hours or sleep, the disconnection happens again.

 

My thoughts:

- The wireless router is likely fine. It was operating normally at my previous location and I observe the same problems when connecting directly to the gateway with a laptop.

- The cable is likely fine. It was operating normally at my previous location and swapping it out for another cable did not make a difference.

- The gateway may have a problem.

0 Kudos
2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Highlighted
New Member

Re: Connection consistently drops after a period of inactivity

Hmm, so after a few days of use, this issue seems to have stopped occuring. I'll report back if it reemerges.

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Connection consistently drops after a period of inactivity

Hello Aqua,

 

Welcome to the forum.

Thank you for sharing your experience with the community, we appreciate it and look forward toward future posts from you.

View solution in original post

0 Kudos
2 REPLIES 2
Highlighted
New Member

Re: Connection consistently drops after a period of inactivity

Hmm, so after a few days of use, this issue seems to have stopped occuring. I'll report back if it reemerges.

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
Community Manager

Re: Connection consistently drops after a period of inactivity

Hello Aqua,

 

Welcome to the forum.

Thank you for sharing your experience with the community, we appreciate it and look forward toward future posts from you.

View solution in original post

0 Kudos