Skip to content
my-spot's profile

New Contributor

 • 

8 Messages

Fri, Aug 4, 2017 6:00 AM

True Static IP Port Management Randomly Disabled

 

I have a DPC3939B router with static IP's.  I am running into a problem where (seemingly on it's own) it is disabling the "Disable all rules and allow all inbound traffic through" Check Box/Setting. The log files confirm this and it is not related to any user logins. (See log below - Red Entry). In any case, the tsip_pm_enable setting is getting flipped every few days to every few weeks. When the tsip_pm_enable setting gets shut off, it causes all kinds of performance problems, and obvious security concerns. The logs do not seem to reveal any deeper insight as to the cause. Obviously, I WOULD like to end this behavoir! Any Suggestions?

 

 

GUI: User: xxxx login	2017/8/4 08:25:51	Notice
[Firewall][25589]: tsip_pm_enabled: 1	2017/8/4 08:05:10	Notice
[PortManagement][765]: tsip_pm_enable set to: 1	2017/8/4 08:05:06	Notice
GUI: User: xxxx login	2017/8/4 08:00:31	Notice
[Firewall][6371]: tsip_pm_enabled: 0	2017/8/3 21:27:43	Notice
[Firewall][6131]: tsip_pm_enabled: 0	2017/8/3 21:27:29	Notice
[Firewall][2764]: tsip_pm_enabled: 0	2017/8/3 19:57:48	Notice
[Firewall][2414]: tsip_pm_enabled: 0	2017/8/3 19:57:25	Notice
[PortManagement][765]: tsip_pm_enable: 0	2017/8/3 19:55:41	Notice
[Firewall][2728]: tsip_pm_enabled: 0	2017/8/3 03:26:33	Notice
[Firewall][2373]: tsip_pm_enabled: 0	2017/8/3 03:26:11	Notice
[PortManagement][764]: tsip_pm_enable: 0	2017/8/3 03:24:31	Notice
[Firewall][3176]: tsip_pm_enabled: 0	2017/8/3 03:15:06	Notice
[PortManagement][769]: tsip_pm_enable set to: 0	2017/8/3 03:15:03	Notice
[Firewall][2676]: tsip_pm_enabled: 1	2017/8/3 01:50:29	Notice
[Firewall][2294]: tsip_pm_enabled: 1	2017/8/3 01:50:04	Notice
[PortManagement][769]: tsip_pm_enable: 1	2017/8/3 01:48:27	Notice
GUI: User: xxxx login	2017/7/31 21:58:00	Notice

 

Responses

Accepted Solution

Gold Problem solver

 • 

575 Messages

4 y ago

Hello my-spot and welcome to forums,

 

I apologize for the delayed response to your post. I am not sure if it is an configuration issue on your modem or perhaps a poor response to a firmware update. I would like to factory reset your gateway to see if this helps. Pending the results of this reset we may need to send out a tech to replace the device. A factory rest can take up to 40 minutes to complete, do you have a preferred time for such a reset? (AM|PM)

New Contributor

 • 

8 Messages

4 y ago

I assume any Port Management settings etc would need to be redone. Correct?

Gold Problem solver

 • 

575 Messages

4 y ago

I would make a backup of your modem configuration to prevent any additional changes on your end. You can always go back and ensure all is in the correct configuration.

New Contributor

 • 

8 Messages

4 y ago

Seems this has happened again overnight.

 

[PortManagement][764]: tsip_pm_enable set to: 02017/9/13 02:33:06

Notice

 

This just feels nafarious to me...

Official Employee

 • 

1.1K Messages

4 y ago

Hi my-spot.

 

I would like to assist with your gateway. Please private message me your account number and the name of your business. 

New Member

 • 

1 Message

3 y ago

I am ha


@my-spot wrote:

Seems this has happened again overnight.

 

[PortManagement][764]: tsip_pm_enable set to: 02017/9/13 02:33:06

Notice

 

This just feels nafarious to me...



ving same issue

New Member

 • 

163 Messages

3 y ago

I would like to assist with your issues. Can you please provide the name, address and phone number on the account through private message?

Official Employee

 • 

139 Messages

1 y ago

Hi there, and thank you for taking the time to share your feedback. You've reached the right place, and my goal is to change your experience. Can you please send me a private message with the last four of the account number and/or last statement balance, your full name, phone number, and service address including city, state, and zip code? –Rob K.

Official Employee

 • 

518 Messages

1 y ago

I am very sorry to hear that you are having the same troubles with the port management functions. I would love to further assist so that we can get to the bottom of this. Would you please reach out through private message with your first and last name, full service address and account number or phone number? 

Official Employee

 • 

139 Messages

1 y ago

Hi there, and thank you for taking the time to share your feedback. You've reached the right place, and my goal is to change your experience. Can you please send me a private message with the last four of the account number and/or last statement balance, your full name, phone number, and service address including city, state, and zip code? –Rob K.

New Member

 • 

1 Message

1 y ago

I am experiencing the same issue. 

 

[PortManagement][760]: tsip_pm_enable: 0

Official Employee

 • 

518 Messages

1 y ago

I am so very sorry to hear that you are having trouble with the static IP port management. I would love to look further into this with you. Can you please reach out through private message with your first and last name, full service address and account number or phone number? 

New Member

 • 

2 Messages

1 y ago

I am having this issue as well.