Skip to content
genistas's profile

Visitor

 • 

1 Message

Sat, Feb 8, 2020 1:00 PM

Router passes internet with DHCP WAN, but not with static IP

Hello, 

 

I have a Sonicwall TZ350 that I'm attempting to install behind our Comcast Business gateway. I've put the gateway in bridge mode and disabled the firewall. Whether I use the static IP we purchased or all the Sonicwall to get one through DHCP the router successfully connects to Comcast's servers. No issues passing internet to the LAN when I set the WAN to DHCP. However, when I assign the WAN port the static IP the LAN cannot get internet, even though I can see that the router and the Comcast servers are talking back and forth. 

 

I have checked a dozen times that my IPv4 settings are correctly assigned to the WAN port (IP, subnet mask, DNS, gateway) but I'm wondering if maybe I need to configure IPv6 as well? Comcast included "IPv6 Information" and a CIDR Block Number along with the IPv4 settings. Is it necessary to add the IPv6 information in my router's configuration? If so, how do I go about doing it? If not, what else could be blocking internet access to my LAN? 

 

Thank you!

Responses

Official Employee

 • 

144 Messages

2 y ago

Thanks so much for reaching out to us. I'd gladly look into this for you. I appreciate the time you sacrificed to work with us this weekend. Can you please send me a DM with the last four of the account number and/or last statement balance, your full name, phone number, and service address including city, state, and zip code? –RWK