Skip to content
spectrum3's profile

New Member

 • 

2 Messages

Tue, Dec 9, 2014 5:00 AM

Suddenly can't receive incoming emails - Mac Exchange

Updated to Yosemite a few weeks ago and everything has been running fine.

Friday afternoon stopped being able to send emails (receiving no problem)

Checked SMTP settings on all computers set to the exact same thing, all having same problem.

 

Currently set up with

smtp.w14a.comcast.net

587 SSL

 

Connection doctor states SMTP "Connection to server succeeded; login not required"  (green light)

However get this error message

"Cannot send message using the server smtp..w14a.comcast.net - 

The sender address  was rejected by the server smtp.w14a.comcast.net.

 

The server response was: An error occurred while sending this message using the SMTP server “(null)”

 

What gives ?

How can I fix this so that everything is back to normal.

 

 

 

Responses

Accepted Solution

Administrator

 • 

1.5K Messages

7 y ago

Hello spectrum3,

 

Welcome to the forum.

The community would like to help but can you clarify a few items for us?

1. Can you send/receive from the webmail?

2. Did introduce any new device to your network?- such as a firewall

 

Thank you

Accepted Solution

New Member

 • 

2 Messages

7 y ago

Through webmail I can both send and receive 

 

No new software or hardware other then upgrading to Yosemite a few weeks ago.

Everything was running fine until last Friday

Administrator

 • 

1.5K Messages

7 y ago

Spectrum3,

 

Thank you for clarifying.

If you can send/receive from the webmail and only thing that was changed in your network was an OS update.

This is pointing either setting or verification issue on the mail program in the OS.

I suggest the following troubleshooting method:

 

1. Connect a computer directly to the Comcast Device (modem/ip-gateway) and try to send an email

     - if you can send that means there is filter between our device and your computer normally a firewall.

     - if you cannot send even directly connected means it is a setting issue.

 

2. Connect a different that doesn't have an email account setup to the Comcast Device and configure one of your emails on it.

   - if you can send/receive with new setup means that you will need to verify the outgoing mail server on the other accounts.

 

 

Thank you

 

 

Problem solver

 • 

312 Messages

7 y ago

spctrum, it is also quite possible that even though your Mac is claiming it is sending out port 587 in reality it is NOT actually sending out port 587 it is sending out port 25.  What happens if you delete the mail account from your mac mail and recreate it?

 

Are you running any kind of antivirus package?  A lot of them do outbound mail scanning and they can get wedged.  A common trick there is go to the AV package, turn OFF the outbouond mail scanning, do a send receive, and if it works you can then turn back on the outbound scannng (or leave it off - it doesn't help you at all)