Skip to content
patricio's profile

New Member

 • 

3 Messages

Wed, Dec 3, 2014 2:00 PM

SF area: very slow network performance during business days (especially downstream)

Since signing onto Comcast for Business I've continued to have really poor downstream network performance during business days. Typically tethering to a T-mobile phone will provide better performance.

 

Typical day like today:

Downstream: 1.5-3.5Mbps (abysmal)

Upstream: 7-8Mbps (fine)

Ping latency: 20ms (fine)

 

Prior to Comcast for Business I had standard residential Comcast service with Boost (supposedly up to 150Mbps). The same issues occurred.

 

I've verified this through an ethernet connection to the modem as well.

 

At other times, the connection improves, but it's actually during the business day for when this service is most critical.

 

The best experience I had was when the technician installed the Comcast for Business modem with 20Mbps downstream (in theory it should actually be twice that).

 

What is recommended to resolve this?

 

Thanks!

Responses

Problem solver

 • 

305 Messages

7 y ago

Can you head over to http://192.168.100.1 or http://10.0.0.1 or http://10.1.10.1/ and grab us your signal levels? Preferably try to get them when you see normal performance and when it dives. 

New Member

 • 

3 Messages

7 y ago

Thanks, but I didn't receive the modem's credentials (sections are blank in the documentation received after setup). Is there another way to enter them?

Problem solver

 • 

305 Messages

7 y ago

You can use U:cusadmin P:highspeed to access the modem.

New Member

 • 

3 Messages

7 y ago

Thanks. I gathered some data for the good case. It will be a while before I can try the scenario mentioned (business day, etc.). I will update once I have that info. Thanks!