Connectivity
Back to Top

Abnormal latency/jitter to Comcast Edge

Highlighted
evillegas
New Member

Abnormal latency/jitter to Comcast Edge

Hello, 

 

I've been experiencing a consistent abnormal latency and jitter. I noticed that this issue was occuring when I began using the internet around 3PM MDT earlier this afternoon. I have been able to verify that this issue is not local to my LAN via my internal network monitor. I suspect that this issue is at the Comcast edge due to my below pings. I have been looking to send an email to Comcast Business Support but was unable to find an email for this purpose. 

 

Comcast Edge 75.71.108.1Comcast Edge 75.71.108.1LAN GW IP assigned to my Modem 96.66.73.238LAN GW IP assigned to my Modem 96.66.73.238

 

 

In the attached photo's, it can be seen that my internal ping is superb at a 1.3ms average with minor jitter. Ping to the first hop outside of my modem however is much different. While the average has been 11ms, there are very consistent spikes up to 65+ ms.  Normally, I can run a ping to Google DNS with an 11ms round trip time, but as of today, I haven't seen regular jitter and latency to just the first hop. This is extremely disruptive to my network as I use connections that are sensitive to these characteristics. I'm hoping that someone can take a peek at the equipment I'm running a ping to and verify negotiation, capacity, frame errors, logs, and overall health. Thanks!

1 REPLY
Community Manager
Community Manager

Re: High Latency to Comcast Edge

Hello evillegas and welcome to forums,

 

I apologize for my delayed response to your post. I wanted to check with you to see if your signal is working better at this time. Please post or message back with an update.

 

Thank You

Discussion stats
  • 1 reply
  • 88 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation